31 januari 2009

Tack för bilbarnstolen!

Det var ett tag sedan vi fick en bilbarnstol och en cykelbarnstol (heter det så?) av kompisar nere i Skaraborg. De skulle inte ha något betalt och vad passar bättre än att sy lite kläder som kompensation då. Dessa kläder diskuterades redan i höstas, så det är en vild chansning över om storlekarna forfarande passar. Lite smått nervös, men det går ju alltid sy nya om det visar sig vara för små.




Först ut är en tunika till lillasyster, där mamman önskade en matchande tunika till lillasysters cerica schapoodles-byxor som redan fanns i garderoben. Mamman har sett tröjan som jag sydde till lilla I för lände sedan och önskade sig en tunika i detta tyg. En liten bit fanns kvar i garderoben, men det räckte inte riktigt därav de orangea ärmarna. En lösning som jag tyckte blev riktigt bra. Muddarna matchar byxorna och bryter dessutom av lite snyggt i ärmslut. Tunikan är min nya modell, samma som den här, Ami L och här i storlek 122/128.


Mönster: Eget (mimiS) Tunika Ami L i stlk 122/128


Material: Härlig mjuk randig singeltrikå köpt på Jofotex, enfärgad orange singeltrikå köpt på Calletex för riktigt länge sedan. Vad glad man blir att hitta dessa tygbitar i skåpet när man som här har för lite tyg för att sy randiga ärmar. Cerice muddar är som vanligt från Stoff & Stil.


Att tänka på: Är riktigt nöjd med denna - enda kanske skulle vara att ha dekorstickningarna i samma färg som mudden - cerice, nu blev de istället orangea. Hoppas innerligt att kläderna nu skall passa på lillasyster.

30 januari 2009

Hjälpreda!

Förra gången vi var nere hos min pappa så gick vi igenom mina gamla leksaker som står magasinerade där nere. Man blir riktigt nostalgisk att plocka i dessa gamla saker och man minns hur mycket roligt man hade som barn. Mitt bland alla saker så stod min gamla symaskin som fick följa med hem och var tänkt att tjäna som prydnad i systugan. På denna stabila, gröna maskin i plåt har jag sytt mina första dockkläder. Gabriel har kommit upp i den perioden att han älskar att göra likadant som mamma och pappa, så därför får symaskinen stå vid Gabriels ända av sybordet så att jag och han kan sy ihop. Nu fungerar inte symaskinen, men den tjänar sitt syfte med att få Gabriel att känna sig nöjd än så länge. När han blir lite större får vi istället plocka fram storasysters leksaksmaskin, som fungerar bättre med pedal och allt.





Trots att jag fått en hel del sytt den senaste tiden så är jag inte helt nöjd, framförallt med presentationerna här på bloggen. Jag har nämligen stor abstinens efter min underbara kamera, som min bror har lånat. Han skall nämligen plåta lite bilder till sin sambos hemsida ExAmino och behövde då en lite bättre kamera. Men att gå tillbaka till min gamla uråldriga kompaktkamera känns som att hamna i stenåldern igen, att ljuset inte finns ens på dagtid gör ju inte saken bättre.




Så brorsan - ta och skynda på med dina bilder så att jag kan få tillbaka min älskade kamera!!!


I mitt arbete jobbar jag med projekt och det är just helheten med projekt som jag älskar, även vad det gäller hobby. Helheten i att designa kläder, köpa in tyger och kombinera, sy, marknadsföra, ordna layout på både etiketter, blogg och så simpla saker som följesedlar och adressetiketter. Ett led i att allt skall bli så bra som möjligt, har jag en idé om att ordna till en liten "fotostudio" nere i systugan. Min tanke är att få till en vit bakgrund med hjälp av målarfärg eller lakan och sätta upp en ordentlig bygglampa som belysning. Tänk vad skönt att kunna plåta sina produkter oavsett om det är sol ute eller inte, eller om det är dag eller natt. I helgen var vi iväg till Ikea och köpte en del hyllor som skall frigöra lite utrymme som kanske kan utnyttjas till detta. Återkommer om/när idén blir till verklighet.
På den långa listan av beställningar som jag skickat iväg så fanns det några kläder i större storlekar så innan tillklippning och sömnad tog vid så fick jag förstora mina befintliga mönster, nu finns mimiS i storlekar från 62/68 ända upp till 122/128. Deesutom konstruerade jag två modeller som för enkelhetens skull utgår ifrån redan existerande och fungerande modeller, en tunika och ett par byxor har tillkommit i kollektionen. I mimiS grundkollektion i stlk 62-128 finns än så länge tröjor i två modeller - raglan och vanlig ärm, tunika med raglanärm, tre klänningar - en västmodell, en fuskomlott och en singoalla, tre byxor - muddbyxa, byxa i stumt tyg och muddbyxa med långa benmuddar, ett par pantalonger/tajts. Med den nya vårkollektionen kommer ytterligare modeller att läggas till och kanske några modeller får "ligga på is" under någon säsong och sys endast upp på beställning.

29 januari 2009

Tunika Ami L

Först ut är en tunika till Gabriels bästis nere i Skaraborg. Ami L är en ny tunikamodell som har fått namn efter Gabriels syssling Amilia och L för den har lång ärm, den går naturligtvis få med kort ärm. Tunikan är sydd efter min vanliga modell på tröja med raglanskärning, Tischa long R men med liv i A-modell. Gabriels bästis har sedan tidigare ett par cerica muddbyxor och mamman ville ha en matchande elefant-tunika i hennes favoritfärg grönt. Önskemålet var att inte göra tunika allt för kort utan att användningstiden skulle vara lång så valde jag att sy ett kantband i nederkant istället för att fålla den. Kantbanden i hals och nedtill samt ärmens mudd är i cerice mudd från Stoff & Stil som matchar muddbyxorna. Tycker att det blev en härlig kombination - grönt och cerice - nu hoppas jag att beställaren också tycker så.




Mönster: mimis Tunika Ami L, som grundar sig på Tischa long R i stlk 74/80 men förlängd med kantband nedtill istället för fåll.


Material: Gröna elefanter från Jofotex och cerice mudd från Stoff & Stil.


Att tänka på: Hoppas nu att modellen fungerar bra. Är lite osäker över längden. Jag skall förändra ärmen på denna tunika så att den blir lite tjejgare med lite pös och puff nedtill.

28 januari 2009

Sjukstuga!

Sjukdomarna avlöser varandra och vi var friska ungefär en vecka efter julledigheten innan ny förkylning drabbade både mig och Gabriel. Trots hosta och snuva så var vi hos dagmamma/arbete i förra veckan, men i helgen så blev det värre, Gabriel fick feber, blev trött och hängig och toppade med att kräkas i lördags. Jag var hemma med sjukt barn i måndags och Johan avlöste mig i tisdags. I morses, när jag satt på jobbet ringde Johan och berättade att blåsorna som Gabriel hade på läppen hade spridits sig ned på händerna. Det misstänkta munsåret visade sig alltså vara vattenkoppor som härjar i samhället.

I morgon är det min tur att vara hemma igen!

27 januari 2009

Ett helt gäng beställningar på väg!

Trots smärre olyckor i hemmet, sjukdomar och annat pyssel så har jag så gått som avverkat hela min "to to-lista". Känns riktigt skönt att inte ha något riktigt akut som måste göras, utan att man istället kan beta av en del av det man önskar till sig själv och övriga familjen. Gabriel behöver både en större dagisväska som skall rymma både det fleecefodrade regnstället, varma vantar, sockar och extrakläder som skall finnas hos dagmamman och sedan behöver han en fleecescarf i halsen som skyddar och värmer när de är ute, vilket sker dagligen hos "ur & skur-dagmamman". Förutom Gabriels saker skall jag även få till ett litet nyfödd-set till en arbetskamrat som blivit pappa för första gången, en liten tös som är född några veckor för tidigt. Skall bli roligt att få knåpa ihop något sött till en liten tös. Jag hoppas kunna bli klar med åtminstone detta set och scarfen i veckan för att till helgen kunna skicka iväg min overlock på en välförkänd "spa-vistelse". Det är kanske inte så konstigt att den har börjat gny allt mer den sista tiden, den har ju stretat på rejält de senaste åren och jag vet faktiskt inte när den fick en uppfräschning, det måste ha varit när den var i mammas försorg. Förhoppningsvis skall jag få tillbaka en välmående maskin som kan ta sig an den stundande vårkollektionen.


Igår postades tre beställning och ytterligare två skall billedes levereras i slutet på veckan. Totalt blev det en kompott av härliga kläder i varierande storlekar, allt från 74/80 upp till 122/128, tre tunikor, tre par byxor, fyra tröjor och en stolsdyna. Mer om dessa kommer i följande inlägg.






På återseende!

18 januari 2009

Julgransplundring med levererade betällningar

Nu har Gabriel lagt sig, Johan skjutsar hem Jossan och lugnet har lagt sig på "Betula". Det är i slutet på en hektisk och händelserik helg, vilket jag inte går in på. I eftermiddag har iallafall Gabriel haft julsgransplundring, eller julgransröste som vi säger i mina hemmatrakter. Sex av Gabriels närmaste kompisar var bjudna och alla kom förutom lilla L som låg hemma med vattenkoppor - krya på dig! Det blev varm korv med bröd, kaffe och underbar kladdkaka som Jossan och hennes kompis bakade på dagen, dans kring granen och sist men inte minst en påse med frukt till alla barnen när de gick hem. En supertrevlig eftermiddag för både barn och vuxna då det var längesedan vi alla träffades.

På kalaset kom V med sin mamma och det var äntligen dags att leverera en beställlning som legat allt för länge - så länge så att beställningen levererades utan betalning med en body i bonus. Varför skall vissa saker bli sådana surdegar? Orsaken till dröjsmålet är att jag liksom dragit mig för att sy den beställda jackan Key - varför kan jag inte förstå efter att ha sytt den nu på förmiddagen på lite mindre än 2 timmar med ett riktigt gott resultat.

Sedan ställer jag mig frågan varför det skall vara så svårt att fota dessa beställningar som jag gör? Några beställningar innan jul har lämnat mimiS utan fotografering och därmed obloggade och nu en ytterligare betällning detta händer på. Orsaken vet jag och det är att jag oftast syr i sista minuten och på det viset inte hinner att fota innan beställningen skall levereras. Det levererade setet jag sydde nu blev iallafall riktigt bra - en brun elefantbody med turkos täcksömmar och turkos mudd (guuuuud så bra min nye maskin CPn fungerar), ett par turkosa muddbyxor i velour från Hjalmarsson (snart dags för mer shopping där ifrån då den turkosa snart är slut) och som sagt en turkos jacka Key med bruna muddar. Denna jacka har jag sytt till ett antal beställare, men Gabriel har ännu inte fått någon - kanske dags?

Denna vecka så skall jag beta av ytterligare beställningar, så många som fem stycken och jag lovar er att nästa bloggade sömnadsprojekt blir en ivägskickad beställnning. Alla fem nästkommande beställningar skall det definitivt bloggas om även om nästa inlägg faktisk kommer att handla om Gabriel och hans nya rum. Det rum som han sov i för första gången i natt (lör-sön) och dessutom lyckades sova hela natten utan att komma över till mammas och pappas rum.

På återseende inom snar framtid!

13 januari 2009

Lycka!

Bloggvärden är ett märkligt fenomen, deltager man inte så har man nog svårt att förstå vilket underbart men också beroendeframkallande beteende bloggande är. Själv så följer jag för tillfället hela 329 st bloggar genom Google Reader och det tar tid att försöka hinna med. I helgen var vi nere hos min far i tre dagar och när jag kom hem hade jag närmare 400 blogginlägg att läsa. Allt hinner man inte läsa igenom men att "ögna" igenom för att hitta godbitarna vill man få till. För mig räcker inte det med att läsa bloggar utan jag vill delge andra mina tankar och idéer, både familjärt men även det som rör mitt pysslande som för tillfället mestadels består av klädsömnad till barn och renovering (vilket kanske inte syns så mycket här i bloggen). Det är så mycket som man vill hinna med så jag önskade att dygnet åtminstone hade 48 timmar och att man fick möjlighet att leva två livslängder. Nu går ju inte detta så man får försöka ta vara på det som är. Likt verkliga livet så finns det en hel del trender och modenycker i bloggvärden, men där växlar de ännu snabbare än i verkligheten. Några sytrender värda att nämnas är Geckos omlotthoodie, Theas retrobralla, Knåpmoderns dagisväska, tyger såsom landskap och kaniner men även diverse utmärkelser och utmaningar.





Jag kan stolt avslöja att jag har blivit utvald att motta två utmärkelser, vilket gör mig rejält glad. Första utmärkelsen fick jag av ManMade/Jes som med sina små kommentarer gör en varm i hjärtat och den andra fick jag av Pyssel på torp/Stratus, en frisk fläkt som ger en energi. Båda syr fantastiska saker och jag har haft förmånen att träffa dem i verkligheten också. Som tack skall man vidarebefodra dessa utmärkelser till andra medbloggare. När man följer ett stort antal bloggar så kan det ibland kännas lite tråkigt att läsa om dessa utmärkelser eftersom man föjer bloggarna för dess innehåll såsom inredning, sömnad eller trädgård men eftersom man blir så glad och hedrad av utmärkelserna så vill jag inte bryta kedjan. Egentligen skulle jag vilja vidarebefodra dessa utmärkelser till alla bloggare som jag följer men allra mest till de som inte fått någon award tidigare, men eftersom utmärkelserna har snurrat runt en längre tid så har många fått dem både en och flera gånger så därför blir valet ännu svårare. Jag väljer istället att skicka vidare utmärkelserna till de bloggare jag läser allra först om de har nya inlägg, vissa har jag mycket kontakt med och hos vissa är jag nog ganska anonym.





Den första utmärkelsen jag fick var som sagt från ManMade och reglerna på den är som följer:

De som får utmärkelsen kan kopiera reglerna och Awarden.

1. Din uppgift blir nu att själv nominera 5 andra bloggar som du själv uppskattar.
2. De som mottagit awarden, och vill skicka vidare, skall lägga upp en bild på den.
3. Länka till bloggen du fick den ifrån.
4. Ge den vidare till fem andra bloggare & länka till deras sidor.
5. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så att de vet att de fått awarden.


Dessa bloggar utnämner jag för denna award.

Ingen har väl undgått hennes inspirerande och kreativa alster. Att hon sedan är fantastisk och tar sig tid att upplysa/lära ut/tipsa har väl inte undgått någon.

En "tidig" sybloggare som har stöttat många av oss sybloggare "att våga". En ängel som delar med sig av sybehör som inte är så lätt att få tag på.

Trots sjukdom och en del smärta (vad jag förstått) så syr hon underbara kläder.

En norska som både syr och scrappar. Jag önskar man hade tid till scrapping också efter att ha kikat på hennes alster.

Som nyligen börjat blogga och syr fina saker till sina pojkar på sina välförtjänta och nya maskiner.



Av min marknadskollega Pyssel på Torp fick jag den andra awarden med följande regler:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Och denna award vill jag skicka vidare till nedan listade bloggar.

Att skapa en trend tycker jag är värt en award och Gecko har skapat flera. Har nöjet att äga en äkta Gecko-hoodie från ett hemlispaket, vilket jag är riktigt glad över.

Här är tjejen som gör ett enormt arbete för att kunna erbjuda Andersson & Hjalmarssons velour till oss övriga. Hon är även en klippa med brodermaskinen och jag hoppas på att kunna få goda råd om detta när en sådan finns i mitt hem också. Goa hundar omger hon sig med också.

Ännu en marknadskollega med enorm energi. Hon syr som en hel fabrik utan att göra avkall på nogrannheten.

Även en sybloggare som tillverkar barnkläder i "parti och minut" trots att hon själv ännu inte har barn. Spana in hennes egentryckta tyger! Gabriel äger en underbar t-shirt med igelkottar.

Säger man väskor så går tankarna direkt till henne, men även hennes "lilla hjärta" och mössor är vida kända. Är lite avundsjuk på hennes fina maskinbroderade applikationer också.

Hennes signum enligt mig är hennes turskos/bruna hoodies som är underbara. Är avundsjuk på henne inte bara för hennes underbara sömnad utan på ett ännu större projekt som snart verkar närma sig målet. Lycka till!

Som förutom en fantastisk sömnad såsom en underbar brudklänning till Italien (kommer jag ihåg rätt?) även delger oss privata vinklingar och funderingar. Tack för en lagom blandning.



Nu finns det förutom dessa 12 bloggare ytterligare flera hundra bloggare som jag läser och som är värda utmärkelse så till er skickar jag en gemensam AWARD.

08 januari 2009

Ny säsong!

Även om vi skall gå igenom en ordentlig vinter innan vi kan börja längta efter vår så kan man åtminstone glädjas åt att det redan nu blir ljusare och ljusare. Ännu har vi inte städat bort julen här hemma utan vi väntar med detta till efter Gabriels julgransplundring som skall ske nästa söndag. Men här på bloggen har jag städat bort den röda och gröna jullayouten och "krispar" upp bloggen med lite pastelliga färger. Även snön är bortstädad även om vi fortfarande önskar oss lite vitt på marken i verkligheten någon månad framöver.




Jag har knåpat och donat med mina etiketter till mimiS för att de skall passa min etikettskrivares klistermärken och så här blev resultatet. Lite smalare blev de och känns inte riktigt lika klumpiga på små barnkläder. Nu har jag skrivit ut en del standardetiketter på den vanliga skrivaren i lite kraftigare papper och vid varje sålt plagg klistrar jag bara på plaggspecifik information med hjälp av klisterlapparna. Toppenbra! Tack käre far för den kanonbra skrivaren!


06 januari 2009

Pulkabacken!

Lördag eftermiddag spenderades i pulkabacken och då invigde Gabriel sin pulka. Pulkan är inte ny då han fick den i julklapp redan förra julen men pga snöbrist förra säsongen så användes den aldrig. Nu passade vi istället på då snön föll så fint och bildade ett litet täcke som räckte för att kunna åka pulka vid den lokala skidanläggningen.



Det blev en del dragandes både upp och ned då föret inte var det bästa, nysnö ger inte det bästa glidet. Gabriel tyckte det nog det var roligt även om han mestadels var koncentrerad och allvarsam. Med i pulkabacken var även syrran och brorsans tjej.




På huvudet har Gabriel en mössa jag sydde lite snabbt och lätt till honom innan vi skulle besöka Gabriels morbror i Göteborg under Luciahelgen. Då var det kallt och Gabriel hade ingen varmare mössa så denna syddes kvällen innan avfärd. Jag har själv ritat mönstret och jag blev faktiskt nöjd med det direkt. Den enda som skall justeras är själva storleken då den är för stor till Gabriel, den snurrar så när han rör på huvudet. Mössan är sydd i turkos velour och fodrad med svart fleece. Ursprungstanken till en varmfodrad mössa var att den skulle ha en svart applikation, men det hanns helt enkelt inte med innan Göteborgstrippen. Kanske blir det på nästa mössa istället.



Material: Turkos velour från Andersson & Hjalmarsson, svart fleecee från Tygvaruhuset.

Mönster: Eget konstruerat med utgångspunkt från en mössa utan "nack- och öronflärp" som Gabriel har sedan tidigare.

Att tänka på: Mönstret blev faktiskt bra på första försöket, dock är mössan lite stor till Gabriel (skall sy in den då vändningshålet fortfarande inte är igensytt) så jag skall konstruera ett mönster på en storlek mindre men i samma modell. Nästa mössa skall dessutom få en trevlig applikation på sig.

05 januari 2009

Första plagget med CPn

Som jag tidigare skrivit så har bloggandet blivit lidande den senaste tiden, men sytt har jag gjort en del, därför blir det en del inlägg som ligger fel i tidsordning. Här kommer iallafall första plagget jag sydde med hjälp av CoverPron. Jag var ivrig med att testa maskinen och som tur var hade jag en del tillklippta plagg i UFO-lådan. Denna bodyn har jag ju gett er en tjuvkik på tidigare, då i samband med att jag gjorde en del tygtryck. Nu blev den ihopsydd och jag stickade ned raglansömmarna med CPn. Ni kan förstå att jag sydde denna body i ett tidigt stadium av inlärning, då jag inte ens hunnit byta tråd utan jag använde den medföljande vita. Detta tyckte jag dock blev urläckert tillsammans med det vita "Gabbe-trycket" på magen. I detta skede hade jag heller inte lärt mig CPns bandkantningsfot så kantbandet är sydde på det gamla vanliga sättet. Som sagt, ivrig är jag med att testa saker och ting.





Bodyn är sydd i turkos/blå-randig eisertrikå och med orange mudd och kantband. Trycket och dekorsömmarna är vita och namnlappen har jag som vanligt satt högt upp på ryggen. Även om det är en riktig "test-body" där jag är nybörjare både på tryck och CP så är jag helnöjd med bodyn och den gör sig kanon tillsammans med de orangea muddbyxorna som Gabriel hade sedan tidigare.





Mönster: Eget bodymönster med utgång från eget mönster på raglantröja. mimiS body long R i stlk 74/80.

Material: Turkos/blå eisertrikå köpt av "Trikå-Eva", orange mudd från Stoff & Stil, vitt tryck från hemlispaket (mer kan ni läsa om detta här och här).

Att tänka på: Vet faktiskt inte - blev toppennöjd med denna body. Fast jag borde nog försöka få till lite fler textiltryck för det är så himla roligt och snyggt. Lite mer färg kanske borde inhandlas? Dessutom inser jag att det är toppenroligt att sy alla beställningar men allra roligast är det nog att sy till Gabriel, men han kan ju tyvärr inte ha hur mycket kläder som helst. Han växer inte utan har haft denna storlek (74/80 cl) hur länge som helst och hans byrålådor svämmar över. Men han är väl hur söt som helst och passar ju så himla bra i dessa glada och starka färger om jag älskar. Vilken tur!

04 januari 2009

Julhelg!

Jul- och nyårshelgen har hunnit passera utan att jag bloggat något om dessa högtider. För oss har det varit intensivt med influensa innan helgerna ens hade börjat (startade min ledighet med två veckor vård av sjukt barn innan ordinarie julledighet), öroninflammation och två julfirande (eftersom Johans barn var hos mamma på julafton) och en fest för vänner på nyår. Vi har trots övergående sjukdom haft en bra jul/nyårshelg även om jag saknar några dagar som man bara kunde slappa och inte göra något på. Dessa dagar får jag istället nu då jag inte skall börja jobba förrän den 12:e. Det skall bli skönt!


Här kommer en liten sammanställning över vår julhelg som firades tillsammans med både morfar, farmor & farfar och Gabriels syskon som dök upp på annandagen.




God mat har vi hunnit med....



naturligtvis lite paketöppning. Här är det Gabriel som levererar ett stort paket till farfar. Tomten fick vi skicka hem då vanligtvis tuffe Gabriel blev rädd för honom innan han klev upp på terassen. Jag tror att alla blev nöjda med det de fick och själv fick jag ju en efterlängtad CoverPro som jag testat lite under helgerna och den är bara så kul att använda. På julafton hade Gabriel en köpt skjorta från Polarn och Pyret (orkade/hann inte sy någon) tillsammans med ett par sydda manchestermuddisar som jag återkommer om.


Eftersom vi inte själva har något badkar så passade Gabriel på att bada när vi var hemma hos farfar och farmor och åt mat på juldagen.


Lördagens julfirande tillsammans med Gabriels övriga syskon startade vi med en match på bowlinghallen. Morfar som är "proffs" tog hem den eftertraktade förstaplatsen.


Sedan måste jag bara få visa en helt underbar bild på lille Gabriel som knäpptes under julhelgen. Jag är en flitig fotograf och har väl tagit sisådär en 500 bilder under helgerna och vissa guldkorn får man iallafall. Är ju absolut ingen proffsfotograf, men man lär sig väl ett och annat.


02 januari 2009

CPn in action!

En liten tös i vänskapskretsen såg dagens ljus tidigare i höstas och på nyårsafton fick vi se underverket för första gången. Självklart skulle hon få lite kläder ifrån mimiS, och jag hade sedan länge planerat in en landskapsbody med matchande orangea muddbyxor.



Till dessa beställde jag även ett matchande "lilla hjärta" ifrån gobligobli i lanskapstyg med orange brodyr. Kläderna syddes inte förrän i sista minut och på det viset så fick jag möjlighet att testa min CoverPro på alla moment. Bodyn har nämligen fått raglansömmarna nedstickade med en avig täcksöm och kantbanden är fastsydda med hjälp av kantbandsfoten. Allt fungerade över förväntan, även om jag nästa gång skall testa Theas tips med att klippa ett pyttekort sprund för att starta och avsluta kantbandet med.
Denna gången såg arbetsgången ut som nedan.

  1. ihopsömnad av tre raglansömmar (jag utelämnade den korta raglansömmen vid knäppsprundet).
  2. nedstickning av raglansömmar med avig täcksöm
  3. kantband med kantbandsfot på halsringning med början och slut längst ned av knäppsprundet.
  4. ihopsömnad av fjärde raglansömmen
  5. täcksöm på fjärde raglansömmen med avig täcksöm, sydde rakt över kantbandet med hoppstygn som resultat.
  6. sprättade täcksömmen över kantbandet i slutet av knäppsprundet
  7. fäste täcksömmen nedanför knäppsprundet med vanlig maskin.
  8. sydde ned sömmen vid kantbandet med en stickning på vanlig maskin
  9. sydde ihop en ärm och sidosöm
  10. sydde på kantband vid benöppning med kantbandsfot med start och slut vid andra sidosömmen
  11. sydde ihop andra ärm och sidosömmen.
  12. stickade ned kanbandet vid sidosömmen med vanlig maskin
  13. sydde ihop ärmmudden till en tub
  14. sydde på ärmmudden på ärmen med hjälp av overlocken
  15. sydde på storlekslapp i nacke (missade detta när jag sydde på kantbandet) och namnlapp på övre rygg




Mönster: Eget mönster på både body och byxa. Body long R med knäppningsprund i raglansöm och byxa Cosy båda i storlek 62/68.

Material: Lanskapstyg från Jofotex, mudd från Stoff & Stil och orange velour från Andersson & Hjalmarsson.

Att tänka på: Det blev lite knöligt vid slutet av knäppningsprundet när jag stickade fast kantbandet. Nästa gång jag syr knäppningsprund skall jag testa att starta och sluta kantbandet med ett minisprund àla Thea istället. I övrigt fungerar både modellerna och maskinerna toppenbra. Vad kul och lyxigt det känns med en CoverPro!



01 januari 2009

Nytt år - nya utmaningar!

Samarbete med Ex Amino i Göteborg


Efter julhelgerna så startar mimiS upp ett samarbete med nagelsalongen Ex Amino i Göteborg. Här kommer du att kunna känna och klämma på en del ur mimiS sortiment.



Ex Amino är förövrigt en nystartad nagelsalong där Eva-Lotta som driver salongen har många års erfarenhet i branschen. I en härligt ljus lokal inredd i exklusive engelsk stil som ligger i närheten av Linnégatan, kan Eva-Lotta erbjuda nagelvårdsbehandlingar såsom manikyr och nagelförlängning/förstärkning.











Ex Amino erbjuder även utbildningar för dig som vill arbeta som nagelterapeut. Eva-Lotta har även tidigare jobbat med yrkesutbildningar inom området och har dessutom samarbete med skolor där hon undervisar i delar som berör hud- och nagelvård.




Ex Amino hittar du på Övre Djupedalsg 4 och Eva-Lotta når du på telefon 031-14 20 40 eller 0703-75 13 02. Inom kort kan du hitta ytterligare information på Ex Aminos egen hemsida http://www.examino.se/.



Det skall bli spännande att få möjligheten att sälja och exponera sina produkter på detta vis. Nu har arbetet med vårkollektionen börjat ta fart och förhoppningsvis skall delar av kollektionen finnas klar i början av februari.