18 januari 2010

Tjuvkik på vardagsrum

I helgen var det färdigställande av vardagsrum som gällde. I förra veckan så gjorde jag och Johan förberedelsearbete i form av målning av både furutak och brunbetsade fönster. Nu är det istället fräscht vitmålat alltihop. Det var intensivt arbete i helgen med både tapetsering och eldragning. Och förutom färdigställande av elarbeten i form av lite kontakter och ytterligare någon dragning av kablar för att all el skall vara nydragen så återstår naturligtvis det roligast - piffningen.


Tapeterna vi valde var inga märkvärdiga utan billigt alternativ i form av Eco Artist, men effekten med den mörka fondväggen tillsammans med den grå tapeten med silverstreck blev toppenbra iallafall. En lampa skall till för att belysa väggen så att de silverskimrande blommorna kommer till sin rätt.



Som jag sa så återstår piffningen. Igår kväll ställde vi lite möbler tillrätta innan vi slog oss ned framför TVn efter en arbetsam och intensiv helg. Lite möbler och detaljer skall kompletteras, bl a skall vi köpa en vit låg TV-bänk , stereon skall bytas ut mot ett bioljud, nya lampor och gardiner skall köpas och sedan skall det piffas med ytterligare små detaljer såsom kuddar, dekor på väggar mm. Den slitna och välanvända blå skinngruppen ifrån 80-talet får stå kvar några år till Gabriel är lite äldre. Mao får vi vänta lite innan vårt vardagsrun blir perfekt. Planen är att köpa en lite modernare variant av hörnsoffa med divan i grått tyg.




Rummet är inte så stort, ca 3,60 x 7 meter och har nu blivet ett allaktivitetsrum Vi har flyttat ut vårt matsalsbord (det är nu placerat i ett mindre rum i anslutning till köket) och istället ordnat till en liten datahörna med chiffonjén vid fönstret. Här skulle jag önska en rund, grafitgrå, lite modernare variant av ryamatta. Vi är jättenöjda med vardagsrummet och det känns som om vi börjar närma oss ett färdigställande av övervåningen. Nu är det endast renovering av vårt sovrum och gästtoalett som återstår för att vi skall ha gått igenom alla rum på entréplan. Vårt sovrum planerar vi att ta tag i om några veckor för att ha det klart innan nybyggnation av garage skall påbörjas. Det är intesivt och jobbigt när man renoverar, samtidigt som det ger oss en "kick" när slutresultatet blir bra. Det är härligt!

15 januari 2010

Pärlan jobbar!

Min pappa fick en bowlinghandduk i julklapp, som han använder till att torka av klotet. Innan han åkte hem fick jag göra en till hans bowlingkollega också. Dessa handdukar gjorde succé nere på bowlingklubben så jag har fått göra 23 stycken till. Det är kanske inte min favoritsysselsättning med brodermaskinen, men det är ändå roligt när det uppskattas det man gör.



14 januari 2010

Magiskt!

Kunde inte låta bli att fota lite när jag och Gabriel kom hem. Gabbe tyckte dock att det var kallt så det blev en kortvarig utevistelse. Jag slutar tidigt imorgon också och hoppas på de utlovade (av SMHI häromdagen) solglimtarna syns till när vi kommer hem. Då skall det bli ännu mer magiska bilder.














13 januari 2010

Broderi och renovering i en salig blandning

Tempot är mer än högt här hemma för tillfället. Från att ha en lugn lunk med julledighet så har arbetet börjat och vi har även påbörjat operation vardagsrumsrenovering (vilket långt ord). När Gabriel är vaken (och det är han länge då han inte riktigt har hittat tillbaka till vardagsrutiner) så får jag försöka hålla honom borta ifrån målningen i vardagsrummet. Då har vi istället fördrivet tiden i källaren tillsammans med mina symaskiner. Det har blivit en del broderat och jag kan erkänna att ju mer man broderar dessto mer idéer ploppar upp i huvudet.








Gabriel är en glad kille i sina nya kläder, byxorna som jag visade i ett tidigare inlägg tillsammans med en tröja med en broderad bläckfisk på magen. Tröjan är i den vanliga modellen med kontrasterade raglansömmar och kantband och mitt på magen är en matchande grön bläckfisk broderad på magen. Jag tycker om när broderierna inte har för många färger såsom denna.








Sedan måste jag visa en bild på mitt härliga trådställ med 80 rullar brodertråd som jag fick hem härom dagen ifrån Threadart i USA. Det tog lång tid att frakta, mycket på grund av alla helgdagar och att det dessutom passerade tullen på sin väg till mig. Men det var verkligen värda att vänta på - nu finns det många färger ton i ton man kan välja mellan och medan jag skriver här så går brodermaskinen varm bakom mig med ett broderi i gula, orangea och bruna toner.

Till sist ett par bilder över hur vårt vardagsrum ser ut. Till helgen skall båda fönster, tak, lister och element vara färdigmålat för då skall jag tillsammans med min far påbörja tapetseringen.



modell: tröja nyfiQen modell Prunus i stlk 86/92
material: brun jersy med lycra ifrån JnyDesign och limefärgad mudd ifrån Stoff & Stil
broderi: bläckfisk ifrån
att tänka på: broderiet blev inte helt hundra med konturerna då broderiet bubblade och drog sig. Jag tror det beror på undermåliga understygn (saknades nästan helt) tillsammans med tunnt tyg.

08 januari 2010

Ho, ho, ho!

Jag fortsätter med mitt broderande och ännu har jag inte stillat "nyhetens behag". Brodermaskinen är fortfarande lika kul att använda och jag kan inte sy tillräckligt fort för att få fram alla idéer i huvudet. Skall jag vara riktigt ärlig så ligger jag på nätterna när jag inte kan sova (svårt att sova pga ihärdig hosta) och tänker ut nya kombinationer som jag vill testa.


Här är ett härligt set till Gabbe i grönt, brunt och orange - en härlig färgkombination. Grunden fick jag i det helt underbart härliga stretchfrottén som jag hittade på Calletex i Örebro. En uggla i orange på hoodien fick det bli. De bruna manchesterbyxorna var sedan länge tillklippta och jag hade egentligen broderat en orange bil på bakfickan. Den bakfickan förkastades till UFO-högen (infinished object) och kanske kommer den till användning lite senare istället. Ett par vanliga muddbyxor i den härliga stretchfrottén fick det bli också, men de kanske inte riktigt är sydda för att användas samtidigt som hoodien, det kan bli lite mycket "av det goda". En matchande enfärgad tröja är på gång till dessa byxor istället, men den är ännu inte ihopsydd. Återkommer!

Byxorna är sydda i modell Roddis från nyfiQen med några små förändringar av detaljer. Jag har valt att sy rörelseveck vid knät och midjeresår enligt Kånkarongs förträffliga tips på fusklinning. Byxorna har mudd nedtill och är sydda i Stoff & Stils härliga bruna babymanchester och jag har även använt deras mudd. På bakfickan har jag broderat en uggla från ett gratisbroderi och eftersom jag tycker om text och bokstäver kunde jag inte låta bli att brodera ett litet "Ho, ho, ho" på framsidan av jeansen. Broderiet är i huvudsak orange (tycker om när motivet är stort sett enfärgat).




Tröjan är sydd enligt ett mönster från Ottobre med endast några små förändringar såsom att jag uteslutit fodret samt förlängt ärmen en hel del. Här har jag använt stretchfrotté i grönt, brunt samt två vita nyanser (kollar man nogare så är det ena vita randen kritvit medan den andra är vintervit) . Till huvan har jag valt att använda en tunn orange singeltrikå som jag hade hemma i tygförrådet. Dekorsömmarna på huva och raglansöm är avig täcksöm i nedtonat olivgrönt för att få den orangea ugglan som jag broderat på framsidan att vara mer framträdande.

modell: nyfiQens Roddis i stlk 74/80 med knäveck och midjeresår. Hoodien kommer ifrån Ottobre nr 4/2009 modell nr 9 i stlk 80.

material: Stretchfrotté ifrån Calletex, mudd och babymanchester från Stoff & Stil, orange singeltrikå ifrån mitt eget tyglager (har legat där länge).

att tänka på: nöjd i det stora hela även om broderiet inte är helt perfekt. På den stora ugglan (på tröjan) så blev det hoppstygn på bröstfjädrarna som skall lagas lite lätt med vanlig hushållsmaskin.

05 januari 2010

Hoodie till en liten Sixten

Jag sydde detta set till Gabriels bästa kompis i dopgåva. Föräldrarna tyckte att denna omlotthoodie var så praktisk att använda när det är kallt och man mest skall gå mellan huset och bilen. Det blir lagom varmt att ha i bilen, ingen mössa behövs då huvan sluter tätt kring ansiktet och det är enkelt att fälla ned huvan och knyta upp jackan när bilden väl blir varm, mao den perfekta bilåkarjackan för en liten. Därför blev det en beställning av en liknande hoodie nu när Lilly har fått en lillebror.


Denna hoodie är sydd i brun fleece och för att den skall fungera även vintertid så fodrades den med bruna elefanter. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att brodera något också och det blev en söt liten nalle på bröstet och namnet på ärmen.




modell: eget i stlk 68

material: härligt tjock brun fleece köpt på Tygvaruhuset (fyndlåda) för några år sedan. Naturvit mudd från mitt tyglager som jag inte har någon aning om vad den kommer ifrån. Foder av bruna elefanter ifrån Jofotex.

att tänka på: Helnöjd med jackan! Det är så roligt att kunna personifiera kläderna ytterligare med söta broderier. Min absoluta favorit är att brodera text.

04 januari 2010

Uppdaterat!

Nu är butik nyfiQen uppdaterad med en del produkter. Gå gärna in och kika!


03 januari 2010

www.nyfiQen.se


Försöker att jobba ikapp lite med försäljningsbloggen. Har ju en hel del kläder som inte är upplaggda där efter julmarknaderna. Det tar en del tid att första fota produkterna (vilket jag gjorde en solig dag i mitten av december), redigera bilderna och sedan lägga upp dem på hemsidan. Idag har jag suttit med Photoshop Elements och försökt få till lite bra bilder. Tror jag fått till ett smidigt sätt att frilägga kläderna nu och det går snabbar och snabbare för var bild man jobbar med. De närmsta dagarna kommer dessa plagg att läggas upp på nyfiQen.se . Flertalet plagg har jag inte hunnit blogga om här heller.


02 januari 2010

Nyårsgåva

Jag tar alla tillfällen i akt för att få jobba med Pärlan - så också när det var dags att fixa till en nyårsgåva till vännerna vi skulle besöka för att fira in 2010.



Jag sydde en vanlig förekommande brödkorg och broderade texten "There is no place like home" på den nedvikta kanten. Att jag fick till broderiet på rätt håll vid första försöket är jag väldigt nöjd med, ibland är det bra att tänka till innan man gör saker och ting. "Korgen" är sydd i ett kraftigt cerice tyg inköpt på syfestivalen av Korps (är tänkt till en väska som ännu inte blivit sydd) och yttertyget är ett medaljongmönstrat svartvitt tyg från Åhlens (alla tyger har legat i garderoben väldigt länge). Eftersom framförallt det cerica tyget är så kraftigt så fungerade korgen bra utan någon stabilisering. Korgen fylldes med en del gotter som fanns hemma.

modell: Inte så svårt mönster - fick använda mig utav "pi" för att räkna ut längden på sidan.

material: Cerice "tältduk" från Korps i Söderköping, svart/vitt från Åhléns

att tänka på: Korgar skall jag göra fler av - snabba och enkla att göra och bra att ta med i värdinnegåva. Några skall jag göra till mig själv också. Enkelt när man har kraftiga tyger och slipper stabilisering.

01 januari 2010

Nyårsstass del 2

Alla som känner mig vet att jag tycker om att prata. Jag pratar gärna, är ofta intensiv och med stark volym. Om jag inte vetat bättre så kunde man misstänka att jag hade några droppar sydeuropeiskt blod i mig. En komisk episod var när jag var i Val Thorens och åkte skidor, när en italiensk kvinna började prata italienska med mig. Hmm, visst är jag mörkhårig och brunögd, men.... Idag så stämmer detta inte in på mig alls, det pratglada menar jag. Idag är en tyst dag då jag helt har tappat rösten. Man kan tro att det är ett resultat av en lite överförfriskad nyårsafton, men jag var faktiskt chaufför igår. Skönt iallafall att datorn inte kräver att man gör sin stämma hörd och Johan är mer än nöjd över att slippa höra mig pladdra även om det är för en kortare tid.


Tillbaka till sömnaden..... Här kommer fortsättningen på Gabriels nyårskläder. En vanlig raglantröja i det underbara nya tågtyget, limefärgat med vitt och svart. Jag älskar dessa svarta tryck som gör att kläderna får ett litet tuffare uttryck. På denna tröja valde jag att göra snyggt kontrasterande svarta sömmar, kantband och ärmmudd. Inte så mycket mer att orda om.




På muddjeansen så fick jag leka lite med min nya "Pärla" brodermaskinen då de bryddes med två broderier, en "logga" på baksidan av benet, sytt med grå bokstäver och ett utstickande limefärgat Q och bakfickan pryddes med ett gratisbroderi där fantasin får bestämma vad det skall föreställa, även detta broderi i grått och lime. Byxorna är sydda i härlig mjuk babymanchester ifrån Stoff & Stil. Det var första gången jag använde mig utav denna, men mer färgställningar kommer det att kompletteras med vid nästa S&S-beställning, för detta var ett tyg jag gillade. Ett mjukt och skönt alternativ då man vill ha en lite mer snyggare byxa jämfört med velourmuddisar, utan att ge avkall på bekvämligheten. För att byxan skall vara praktisk och fungera i vardagen så använde jag mig utav muddar både i midja och benslut. Vid nästa par så kanske det istället får bli en midjeresår. Det var en cool kille som entrade "festplatsen" på nyårsafton! Tyvärr så blev det inga livebilder tagna under kvällen, men då kläderna var supersnygga så kanske det kommer en sådan bild lite senare.



modell: tröja nyfiQens Prunus i stlk 86/92, muddjeans nyfiQens Roddis men med ändrade detaljer (i samma model som dessa men med muddar i både midja och benslut) i en förlängd/förstorad stlk 74/80.

material: Jofotex nattåg i nya färgen lime, Stoff & Stils grafitgrå babymanchester och svart mudd från samma ställe.

att tänka på: Kul med broderier!!!!! Nästa gång skall muddjeansen få resår i midjan men jag behåller mudden i benslut.